top of page

Hallo

Ik ben Heidi.

Fiere mama, van twee zonen, levensgenieter, manusje-van-alles, creatieve duizendpoot en leerkracht. 

Ik geloof in de zon, de maan, de kracht van de natuur die schuilt in elk van ons, ups en downs, af en toe heerlijk niks doen. Ook in voluit gaan voor je buikgevoel, dromen en wensen, de kracht van een lach. 

Ik hou van stil genieten, de verwondering, gelukkig zijn met de kleine dingen en overjoyed zijn bij grote dingen, de
a-ha-momenten bij mezelf en nog meer bij die van anderen, een goed gesprek en lekker vegan eten. 

Ik durf wel eens mijn grenzen te verleggen, nieuwe dingen te doen, iets geks te doen (niet te veel en te zot, hé, een waaghals ben ik niet ;-) )

De waarheid zeggen (ja niet altijd leuk, I know) 

Ik probeer elke dag iets nieuw te leren, gezond te eten, een plan af te werken, te sporten, alles wat hierboven staat opnieuw en opnieuw en opnieuw. 

  • Instagram

Mijn verhaal

Gezond leven is altijd mijn dingetje geweest, net als intuïtief eten (alleen was er toen nog geen naam voor).
Ik lust geen vlees en als ik het eet reageert mijn lichaam met krampen. Ik ben gewoon ziek, soms een dag, soms drie en dat was het mij niet meer waard. Dus besliste ik een kleine 30 jaar terug om vegetarisch te gaan eten. Bij feestjes, restaurants, familie kreeg ik dan vaak vis voorgeschoteld … . Ja, ik weet het :-), maar ik ben en blijf ervan overtuigd dat iedereen doet wat ie kan, volgens wat hij/zij/die weet. 

Ik ben nooit in discussie gegaan over wat vegetarisch eten inhoudt, wel heb ik het altijd uitgelegd als iemand er naar vroeg. 

Ik hou van de natuur maar ben een echte stadsmus. Haal energie uit werken in team, ideeën uitwisselen, een boek lezen en ja ik bruis van energie. Wat ik doe wil ik goed doen.
Gewoon gaan en jammer genoeg niet altijd met de nodige aandacht voor zelfzorg ondanks de lieve opmerkingen van mijn naasten. Ik luisterde wel maar deed dan toch mijn zin. Hardleers, inderdaad. 

En zo belandde ik eind maart 2018 in een burn-out. Zo ernstig dat mijn lichaam letterlijk dreigde op te geven. Er was een acuut gevaar voor trombose, mijn suikerwaarden piekten en ik was op, doodmoe en had overal pijn. 

Ook rust zorgde er niet voor dat ik mij beter ging voelen, mijn migraines kwamen steeds vaker terug, ondanks mijn toch wel gezonde voeding. Want ik had roofbouw gepleegd op mijn welzijn. 

Ik ging naar een dokter die bereid was mijn cortisolwaarden en de ontstekingswaarden in mijn bloed te laten onderzoeken. Resultaat van de cortisolwaarden: ik had een bijnieruitputting en mijn bloedonderzoek gaf aan dat ik hoge intolerantiewaarden had voor verschillende voedingsstoffen waaronder alle dierlijke melk, eiwit, eigeel, banaan, … 

 

Een onmiddellijke omschakeling in mijn eetpatroon drong zich op. Ik ging dus van vegetarisch naar vegan, maar omdat de suikerwaarden in mijn bloed de negatieve kant uitgingen raadde de dokter mij aan om koolhydraatarm te gaan eten, zodat ik geen diabetes zou krijgen. 

Pfff, ja inderdaad, wat een combinatie.

Ik wist al dat ik met de juiste voeding en medicatie het tij kon doen keren en wilde een gezonde langetermijnoplossing. Want met de juiste voeding en gewoonten kan je heel wat bereiken.
Dat had ik al geleerd. Dus ging ik de uitdaging aan. Op zoek naar recepten die Keto, vegan zijn. 

Toen waren er niet zoveel, dat kan ik je alvast vertellen. Gelukkig hebben we ‘t internet. 

 

Ik vond inspiratie online, op Youtube, Pinterest ... Ging naar de bib op zoek naar kookboeken en leerde veel over nieuwe ingrediënten om bv. ei en tarwe te vervangen.  

De keuken werd opnieuw een oefenterrein en/of slagveld. Ik ging experimenteren, veranderde hier en daar wat ingrediënten. Gewoon omdat ik ze niet lekker vind, mijn voorraadje op is, ik iets nieuws wil proberen ... (ga er gerust vanuit dat ik zelden een recept volg dat meer dan 5 ingrediënten heeft). Na een maand of drie had ik een systeem en kon ik al goed goochelen met mijn nieuwe voedingsvoorwaarden. Het enige wat ik miste was brood. Het blijft echt mijn grote verleiding samen met een dessertje.  

 

Nu is amandelbrood bakken op zich niet zo moeilijk en na de nodige YouTube filmpjes lukt dat, maar het is best wel wat werk en een tijdsinvestering. Ik probeerde ook wel de voorverpakte versie die een broodje moest voorstellen, maar ik vond ze steeds smaakloos en ik bleef vaak zitten met een hongergevoel.

Daarnaast was ik ook de enige in mijn gezin die vegan en keto moest eten. 

Dus ging ik verder op zoek en startte met experimenteren, samenstellingen werden veranderd, gebakken en geproefd.
Het doel: 'een lekker broodje dat snel klaar is (ja want ik heb geen geduld), dat ik ook kan invriezen en niet aan kwaliteit inboet bij het ontdooien'. De lat ligt hoog hoor ik je denken, ... misschien, maar voor minder ging ik niet. 

Zo ontstond de Bun-mix.

Ik kan nu in korte tijd (5 min.) een mix maken, de buns bakken en nadien invriezen zonder kwaliteitsverlies. Ik heb een snelle oplossing voor drukke werkweken, wanneer ik de broodjes kant en klaar uit de diepvries haal en toch van een lekkere en gezonde lunch kan genieten. 

 

Vaak vragen mensen mij tijdens lunchpauzes welk broodje ik eet en elke keer hoorde ik dat ze wel iemand kennen die ook geen brood meer kan eten, op hun suikerwaarden moet letten, een koolhydraatarm dieet volgen of glutenvrij moeten eten. Na de voedingsanalyse bleek mijn broodje ook glutenvrij!! Mooi meegenomen toch. 

 

Zo ontstond het idee om de Bun-mix te delen met de wereld. Zodat iedereen die baat heeft bij een gezond en lekker alternatief voor brood een lekkere, snelle en gezonde oplossing voorhanden heeft. 

Veel bakplezier

Heidi 

Contact

'I choose you as a memory'. 

Zodat, als ik later terugkijk, ik weet dat we samen aan het begin van iets moois stonden.  

Let's connect.

BE0797.484.708

bottom of page