top of page
Expertise

Ingrediënten weetje

Omdat kwaliteit voor ons op de eerste plaats komt, kiezen we steeds alle ingrediënten met zorg om te voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. 

Daarom vertellen we hieronder graag meer over wat de bunmixen zo speciaal maakt. 

amandelmeel

Amandelmeel

Amandelen zitten boordevol voedingsstoffen, zoals onverzadigde vetten, eiwitten, magnesium, vezels en vitamine E. Hierdoor kan een klein handje amandelen goed zijn voor een energieboost en voor een verzadigd gevoel. Ook voor fanatieke sporters hebben amandelen voordelen. De eiwitten in deze noot komen goed van pas bij het opbouwen van meer spiermassa. Amandelen bestaan voor ongeveer 20% uit eiwitten, waardoor amandelen ongeveer gelijk staan aan kip en zuivelproducten. 

Voordelen

  • Amandelen zijn de meest caloriearme noten

  • Amandelen hebben een hoge energetische waarde

  • Amandelen geven snel een verzadigd gevoel

  • Amandelen passen uitstekend in een keto-dieet

  • Amandelen en andere noten zijn uitstekende vleesvervangers

Vloozaad

Vlozaad

Vlozaadvezels, ook wel psylliumvezels genoemd, komen van de Plantago Ovata, familie van de weegbree. Van deze planten worden de zaden en zaadhuiden geoogst. Deze worden vervolgens gehakt en gedroogd. De vlozaadvezels hebben specifieke eigenschappen die de darmwerking en stoelgang kunnen stimuleren. Daarnaast bevatten deze vezels specifieke eigenschappen die goed van pas komen wanneer je glutenvrij wilt bakken.

Voordelen

Psylliumvezels bestaan voor ruim 80% uit vezels. Dit zorgt ervoor dat het gebruik van deze vezels de darmwerking en stoelgang kan stimuleren. Om deze reden wordt het vaak gebruikt voor het reinigen van de darmen.

Psylliumvezels hebben het vermogen om ruim 20x het eigen gewicht aan vocht in zich op te nemen. De vezels zorgen ervoor dat de darminhoud zachter wordt waardoor de ontlasting sneller op gang gebracht wordt.

gebroken hennepzaad

Hennepzaad

Hennepzaad is 1 van de populairste superfoods. Omdat hennepzaad nutriënten, essentiële vetzuren en meer dan 20 verschillende mineralen bevat, wordt hennepzaad ook wel ‘The most perfect food in the world’ genoemd.

De zaden hebben niet dezelfde werking als de toppen (bloemen) van een hennepplant. Hennepzaad bevat geen tot weinig THC waardoor je er dus niet high van kan worden. 

Voordelen

Hennepzaad bevat veel vitaminen, essentiële aminozuren en vetzuren die meehelpen aan een gezond en sterk lichaam. Vitamine B is in overvloed aanwezig. Daarnaast zitten er ook veel mineralen in waaronder zink, dat kan helpen bij een hoger energieniveau.

Door de vele eiwitten in hennepzaad kan het eten van de zaden helpen bij het herstellen van de spieren en het opbouwen van spiermassa. Ideaal dus sporters!

In hennepzaad zitten ook redelijk wat vetten, gelukkig bestaan ongeveer 90% hiervan uit onverzadigd vet, welke juist goed voor je zijn. Je hebt ze zelfs dagelijks nodig! 

zonnebloempitten

Zonnebloempitten

Zonnebloempitten zijn de vruchten van zonnebloemen 

en een uitstekende bron van vitamine E, magnesium en selenium, 'voedingsstoffen die vaak ontbreken in onze voeding'.
Door hun neutrale smaak kan je ze zowel bij hartige als zoete gerechten gebruiken. In de Z-bun kan je ze dus gemakkelijk met zoet en hartig beleg eten.  

 

Voordelen

Zonnebloempitten bevatten veel vitamine B en E, plus de mineralen fosfor, koper en magnesium.

Hoewel ze veel calorieën bevatten, hebben ze ook veel plantaardige eiwitten, gezonde vetten en vezels. Als je ze zonder schil eet bevatten zonnebloempitten meer eiwitten dan lijnzaad en meer vezels dan hennepzaden

Een heerlijke en natuurlijke superfood dus. 

 

pompoenpitten

Pompoenpitten

Pompoenpitten zijn erg lekker en zeer voedzaam. Ze vormen een rijke bron van magnesium. Gezonde magnesiumwaarden zijn belangrijk voor de bloeddruk, hartgezondheid, botgezondheid en bloedsuikerspiegel. 

Voordelen

Omdat er veel ijzer en zink in pompoenpitten zitten verhoogt dit je weerstand en kun je ook langer geconcentreerd blijven. Dit komt mede doordat pompoenpitten je energie geven en jij je hierdoor fitter zult voelen. Daarnaast zitten er erg veel eiwitten in die kunnen helpen voor het behouden of opbouwen van spiermassa.

De pitten bevatten veel omega 3 en omega
6-vetzuren. Deze vetzuren zorgen voor een positief effect op het cholesterol en je bloeddruk.

Pompoenpitten kunnen goed aan een dieet worden toegevoegd. Er zitten namelijk weinig calorieën in.

Lupinemeel

Lupinemeel

Lupinemeel is een van de hoofdbestanddelen in de Bunmixen.

Het heeft een eiwitgehalte van maar liefst 43% en is dus een gemakkelijke manier om aan je dagelijkse eiwitbehoefte te komen.

Lupine bevat GEEN gluten waardoor het een prima alternatief is voor glutenhoudende meelsoorten. Daarnaast bevat lupine vitamine B12 in een vorm die makkelijk opneembaar is voor het menselijk lichaam.

Goed dus voor vegetariërs & veganisten, plus de ideale vervanger voor vlees en voor de huidige vleesvervanger soja!!

Beter voor de wereld?

De lupine plant is heel goed voor onze bodem. De boon heeft geen kunstmest nodig om te groeien en zorgt er zelfs voor dat de plant die daarna op dezelfde bodem groeit, ook voeding heeft!

 

De lupine plant bloeit in de zomer vier weken lang. Daardoor komen er veel insecten op af en dat is goed voor de biodiversiteit.

 

Nog meer weten?

www.kidsproef.bio

www.lekkerlupine.nl

bottom of page